Σχεδιασμός και οργάνωση του τμήματος ποιοτικού ελέγχου στη βιομηχανία των πλαστικών σύμφωνα με εργονομικά πρότυπα και τη ροή της πληροφορίας κατά την παραγωγική διαδικασία - Ανυφαντάκη, Ασπασία - Κωνσταντίνος (2015)
Η παρούσα διπλωματική εργασία διαπραγματεύεται το σχεδιασμό και την οργάνωση των τμημάτων ποιοτικού ελέγχου στη βιομηχανία των πλαστικών, σύμφωνα με τα εργονομικά πρότυπα και τη ροή της πληροφορίας. Ο στόχος είναι να συγκεντρωθούν και να οργανωθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την αποτελεσματικότερη, ασφαλέστερη και άνετη εκτέλεση κάθε εργασιακού καθήκοντος, μέσα σε ένα εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου στη βιομηχανία των πλαστικών, όπως επίσης, να εξαλειφθούν οι αρνητικές επιπτώσεις στον άνθρωπο αλλά και στα αποτελέσματα της εργασίας του, τα οποία υπάρχουν όταν τα μορφολογικά στοιχειά των θέσεων και των μέσων εργασίας δεν είναι σωστά σχεδιασμένα. Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων καθορίζεται: Η ανάγκη ύπαρξης των εργαστηρίων ποιοτικού ελέγχου μέσα σε ένα παραγωγικό σύστημα. Ο βασικός εξοπλισμός των εργαστηρίων ποιοτικού ελέγχου. Το γενικό πλάνο ποιοτικού ελέγχου προϊόντων. Το ειδικό πλάνο ποιοτικού ελέγχου μέσα στα εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου. Έχοντας πάντα σα γνώμονα ότι η μελέτη εφαρμόζεται στην Καράτζης Α.Ε., δε δημιουργείται ένα γενικό πλαίσιο αξιολόγησης στο οποίο είναι καταγεγραμμένα όλα τα πρότυπα και οι μεθοδολογίες τα οποία δε θα λαμβάνουν εφαρμογή στη λύση του συγκεκριμένου προβλήματος. Αντιθέτως, δημιουργούνται τρία πλαίσια αξιολόγησης τα οποία περιέχουν μεθοδολογίες οι οποίες μπορούν να δώσουν λύσεις στο συγκεκριμένο πρόβλημα.