Ορθές πρακτικές και λεπτομερής σχεδιασμός επίπλων - Σκυριανού, Αντωνία (2015)
Η εργασία αυτή είναι ένας οδηγός σχεδιασμού νέων βιομηχανικών επίπλων. Έπιπλα δηλαδή, που θα μπορούν να μπουν σε μια γραμμή παραγωγής, να κατασκευαστούν και να προωθηθούν στην αγορά. Η εργασία δημιουργήθηκε μετά από προσωπική έρευνα μέσα σε μεγάλη εταιρεία παραγωγής επίπλων, στην οποία και εργαζόμουν. Όντας σχεδιάστρια στο Τμήμα του Τεχνικού Σχεδιασμού της εταιρείας για δύο χρόνια, υπήρχε η δυνατότητα για εκτενή παρατήρηση και έρευνα. Μετά από τον σχεδιασμό τριάντα επίπλων και μελέτη πάνω στο καθένα από αυτά, συγκεντρώθηκαν πολλές χρήσιμες πληροφορίες, οι οποίες αφορούν στον τρόπο σχεδιασμού των επίπλων, τι πρέπει να προσέχει ο σχεδιαστής, τι περιορισμούς πρέπει να βάζει και γενικά πως λειτουργεί όταν παίρνει στα χέρια του ένα καινούργιο project από το τμήμα R&D της εταιρείας. Οι πληροφορίες μπήκαν σε ένα γενικό πλαίσιο, ώστε να δημιουργηθεί ένας οδηγός σχεδιασμού βιομηχανικών επίπλων. Θα παρατεθεί βήμα προς βήμα, πως από μηδενικό στάδιο δημιουργείται ένα έπιπλο, καθώς παρατίθενται και πραγματικά παραδείγματα μέσα από την συγκεκριμένη εταιρεία, στην οποία διεξήχθη η έρευνα.