Μελέτη αυτόνομου φωτοβολταϊκού συστήματος - Ράπτη, Πωλίνα-Αναστασία (2015)
Σήμερα, υπάρχουν όλες οι ευνοϊκές προϋποθέσεις για να εκμεταλλευτεί ένας ιδιώτης τη φωτοβολταϊκή τεχνολογία για οικιακή χρήση, καθώς τα μέτρα της πολιτείας προβλέπουν απλούστερες διαδικασίες και δίνουν οικονομικά κίνητρα για το σκοπό αυτό. Σκοπός μας είναι να προσδιοριστούν οι ανάγκες μιας σύγχρονης κατοικίας, να αναλυθούν, να γίνουν έρευνες αγοράς στις νέες τεχνολογίες των φωτοβολταϊκών που υπάρχουν στο εμπόριο, να ανακαλυφθεί τι είδος καλύπτει τις ανάγκες μας και να υπολογιστεί το κόστος αλλά και η ποσότητα των φωτοβολταϊκών πλαισίων που θα χρειαστεί για την στέγη μας ή το οικόπεδό μας.