Μελέτη της στάσης σώματος των παιχτών μπουζουκιού και της αλληλεπίδρασής τους με το όργανο κατά τη μουσική εκτέλεση - Χασανίδου, Αλεξάνδρα (2015)
Η φύση της δουλειάς κάθε ατόμου και οι συνθήκες κατά τις οποίες αυτή πραγματοποιείται, απαιτεί από τους ανθρώπους την υιοθέτηση συγκεκριμένων στάσεων του σώματος τους για την περαίωσή της. Σε πολλές περιπτώσεις, κάποιες από τις στάσεις και θέσεις που παίρνει το σώμα πρέπει να διατηρούνται ή να επαναλαμβάνονται για μεγάλες χρονικές περιόδους. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που επέρχεται η κόπωση στον ανθρώπινο οργανισμό και μπορεί να φτάσει μέχρι και τον τραυματισμό του. Ο σκοπός αυτής της εργασίας είναι να εντοπίσει τα προβλήματα που ανακύπτουν στους επαγγελματίες παίχτες μπουζουκιού κατά τη διάρκεια μιας μουσικής εκτέλεσης και οι τρόποι αντιμετώπισής τους, ώστε να επιτύχουν τη βελτίωση της θέσης και στάσης του σώματός τους αλλά και την καλύτερη δυνατόν επαφή και αλληλεπίδραση με το βασικό εργαλείο της δουλειάς τους, το μπουζούκι.