Σχεδίαση ηλεκτρικής συσκευής αναρρόφησης σκόνης με στόχο την αύξηση της ευχρηστίας για τους ηλικιωμένους - Μίχου, Βασίλειος (2015)
Στόχος αυτής της διπλωματικής είναι η σύνθεση τριών προσχεδίων (ηλεκτρικών συσκευών αναρρόφησης σκόνης) που θα αυξάνουν την ευχρηστία για τους ηλικιωμένους χρήστες. Η αύξηση της ευχρηστίας έγκειται στην ελαχιστοποίηση του σκυψίματος σε όλο το φάσμα της χρήσης τους, αλλά και στην ελαχιστοποίηση των απαιτήσεων για δύσκολους χειρισμούς των χεριών ( τόσο σε επίπεδο μυϊκής δύναμης, όσο και σε επίπεδο δεξιότητας κίνησης χεριών- δαχτύλων). Τα τρία προτεινόμενα προσχέδια θα είναι οικονομικά προσιτά στους ηλικιωμένους χρήστες και θα διαφοροποιούνται μεταξύ τους όσον αφορά στην προσαρμοστικότητά τους και στο σκύψιμο που προϋποθέτει η χρήση τους.