Ανασχεδιασμός θέσης εργασίας: μελέτη περίπτωσης στην εταιρία Johnson & Johnson Hellas - Μαρκοπούλου, Μαρία - Ιωάννης (2015)
Η εταιρία Johnson & Johnson Hellas ( παραγωγή υγρών καλλυντικών και αντηλιακών προϊόντων) έχει αναγνωρίσει ως απαραίτητα κριτήρια λειτουργίας της τόσο τις υψηλές προδιαγραφές ποιότητας στις παραγωγικές της διαδικασίες και τα τελικά της προϊόντα, όσο και την διαμόρφωση ενός χώρου εργασίας απαλλαγμένου από εργατικά ατυχήματα. Στα πλαίσια της διαμόρφωσης ενός χώρου εργασίας απαλλαγμένου από εργατικά ατυχήματα και κινδύνους, έχει προταθεί ο ανασχεδιασμός θέσης συσκευασίας των παραγωγικών χώρων του εργοστασίου (καθώς δεν διατίθεται αυτοματοποιημένος εξοπλισμός). Με σκοπό τον ανασχεδιασμό της θέσης συσκευασίας, διεξάγεται εργονομική μελέτη για την εκτίμηση της επικινδυνότητας της εργασίας στη θέση αυτή και τον εντοπισμό των παραγόντων που συντελούν στην αύξησή της. Με βάση τα αποτελέσματα της μελέτης, προτείνεται αναδιαμόρφωση του εργασιακού χώρου και τοποθέτηση νέου μηχανολογικού εξοπλισμού (μη αυτοματοποιημένου), στοχεύοντας στην εξάλειψη των εργονομικών κινδύνων και την άνετη και ασφαλή εργασία των συσκευαστών