Η έννοια του ψυχολογικού συμβολαίου: μια ποιοτική έρευνα σε δείγμα ακαδημαϊκών - Καραγκούνη, Αικατερίνη (2015)
Στο πλαίσιο της παρούσας έρευνας μελετάται η έννοια του ψυχολογικού συμβολαίου, οι τύποι του, το περιεχόμενό του και η εξέλιξή του με το πέρασμα του χρόνου. Μέσω της ποιοτικής μεθόδου επιχειρείται ειδικότερα η κατανόηση της σημασίας του ψυχολογικού συμβολαίου σε έναν οργανισμό, καθώς και της εξέλιξής του, όπως και η διάκριση των τύπων που μπορεί αυτό να έχει, ανάλογα με τη μορφή της σχέσης, η οποία συνδέει τον οργανισμό με τους εργαζόμενους του. Εντέλει αποτυπώνεται μία σαφής εικόνα του περιεχομένου του. Μέσω των συνεντεύξεων, που λήφθηκαν από ένα δείγμα ακαδημαϊκών, διαπιστώνεται η σχέση των εργαζομένων με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς και οι όροι στους οποίους αυτή βασίζεται.