Ο εικαστικός χώρος ως ένα διευρυμένο εννοιολογικό πεδίο πειραματισμού και οι επιδράσεις του στην εξέλιξη του σύγχρονου χορού: ιστορική διερεύνηση της ολιστικής αντιμετώπισης των εικαστικών τεχνών στον 20ο αιώνα - Καψιμάλη, Μαριάννα - Ιωάννης (2015)
Η διπλωματική εργασία διερευνά την επίδραση των εικαστικών κινημάτων του 20ου αιώνα, στην εξελικτική πορεία της τέχνης του χορού μέσα από την παράλληλη ιστορική αναδρομή τους. Επίσης παρουσιάζεται η θεωρητική προσέγγιση και ανάλυση του χορού ως κοινωνικό φαινόμενο και ως μέσο έκφρασης του ανθρώπου.