Σχεδίαση υφής για τρισδιάστατες ταινίες κινουμένων σχεδίων: μεθοδολογίες και υλοποίηση - Ντίζου, Φάνεια - Κωνσταντίνος-Σταύρος (2015)
Τα περισσότερα αντικείμενα του περιβάλλοντος δεν αποτελούνται από αμιγή χρώματα και υλικά λεία στην υφή τους, χωρίς διαταραχές. Το ίδιο ισχύει και στην τρισδιάστατη αναπαράσταση ενός αντικειμένου. Για την απόδοση υφής στα αντικείμενα, χρησιμοποιούνται τεχνικές που υπάγονται στην κατηγορία μεθόδων απεικόνισης υφής (texture mapping). Με τις τεχνικές αυτές σε κάθε σημείο της επιφάνειας των αντικειμένων προσδίδεται η επιθυμητή λεπτομέρεια, χωρίς να πρέπει να μεταβληθεί η μορφολογία του αντικειμένου.