Σύστημα εύρεσης δρόμου σε πολύπλοκα εσωτερικά περιβάλλοντα: ειδική περίπτωση μελέτης: Νοσοκομείο "Ερρίκος Ντυνάν" - Γάκη, Κατερίνα - Στυλιανός (2015)
Η διπλωματική εργασία πραγματεύεται τα συστήματα εύρεσης δρόμου σε πολύπλοκα εσωτερικά περιβάλλοντα. Ειδικό αντικείμενο ενδιαφέροντος αποτελεί το νοσοκομειακό περιβάλλον και πώς ο άνθρωπος, ως ασθενής και επισκέπτης, πλοηγείτε μέσα στο χώρο του νοσοκομείου με σκοπό να φτάσει στον προορισμό του. Ο σκοπός της εργασίας είναι να αναδείξει την ανάγκη του ανθρώπου για ανεμπόδιστη εύρεση δρόμου και προορισμού στο νοσοκομειακό περιβάλλον και να τονίσει την επιτακτική ανάγκη σχεδιασμού ολοκληρωμένων συστημάτων εύρεσης δρόμου στους νοσοκομειακούς χώρους. Το υψηλών απαιτήσεων νοσοκομειακό περιβάλλον αποτελεί ένα χώρο όπου παρέχονται στον άνθρωπο υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ως τέτοιο οφείλει να συμβάλλει με κάθε τρόπο στη θεραπεία και ευημερία κάθε ασθενούς. Η ανάγκη για έρευνα και ανάπτυξη του αντικειμένου της εύρεσης δρόμου στο νοσοκομείο ξεκινά και καθοδηγείται από τη συνειδητοποίηση των προβλημάτων που εμφανίζονται. Βιώνοντας καταστάσεις που εμποδίζουν την ομαλή διαδικασία εύρεσης δρόμου στο νοσοκομείο γεννιέται η ανάγκη διερεύνησης και μελέτης του αντικειμένου. Στόχος είναι να απαντηθεί το γιατί ο άνθρωπος αντιμετωπίζει προβλήματα, ποιες είναι οι συνέπειες των προβλημάτων αυτών και πώς τελικά μπορούν να εξαλειφθούν ώστε η κίνηση του ανθρώπου στο νοσοκομείο να είναι φυσική χωρίς να απαιτεί επιπλέον προσπάθεια.