Πλατφόρμα συλλογής, επεξεργασίας και απεικόνισης περιβαλλοντικής πληροφορίας - χωρική ανάλυση της βροχόπτωσης - Οικονόμου, Μάριος; Μητάκος, Πέτρος (2015)
Στην παρούσα εργασία περιγράφεται η δημιουργία μιας πλατφόρμας συλλογής μετεωρολογικών δεδομένων, επεξεργασίας και προβολής αυτών. Βασικό αντικείμενο μελέτης είναι η εκτίμηση της βροχόπτωσης στην περιοχή της Αττικής με χρήση δεδομένων από το Διαδίκτυο και η τελική αναπαράστασή τους σε χάρτη. Τα δεδομένα, τα οποία συλλέγονται από Μετεωρολογικούς Σταθμούς, χρησιμοποιούνται από το Σύστημα για να γίνουν διάφορες χωρικές εκτιμήσεις. Η χωρική εκτίμηση της βροχόπτωσης γίνεται με τη μέθοδο παρεμβολής Inverse Distance Weighting βελτιστοποιώντας την με ανατροφοδότηση των αποτελεσμάτων. Τα αποτελέσματα της εκτίμησης παρουσιάζονται σε μια διαδικτυακή διεπαφή με χρήση γραφημάτων και εικόνων.