Ανάπτυξη εργαλείου ανίχνευσης κακόβουλων ενεργειών στο Twitter - Σιφωνιός, Γεώργιος (2015)
Η διπλωματική εργασία, σχετίζεται με την ανάπτυξη ενός εργαλείου για την ανίχνευση κακόβουλων ενεργειών ή παραβιασμένων λογαριασμών στο Twitter και την άμεση προειδοποίηση των χρηστών.Το παρόν σύγγραμμα χωρίζεται σε τρεις κύριες θεματικές ενότητες: την ανάλυση της δομής και των διαφόρων τύπων των σύγχρονων online κοινωνικών δικτύων, των επιθέσεων που έχουν εντοπιστεί στα κοινωνικά δίκτυα με έμφαση στις επιθέσεις σε νόμιμους λογαριασμούς και την προτεινόμενη μέθοδο ανάπτυξης. Το πρώτο μέρος δίνει έμφαση σε βασικούς ορισμούς των σύγχρονων κοινωνικών δικτύων, στα πιο δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα σήμερα και ,φυσικά, στους διάφορους τύπους επιθέσεων που έχουν ανιχνευτεί και δημοσιοποιηθεί. Για κάθε επίθεση παρατίθεται ανάλογη ανάλυση και παραδείγματα. Κλείνοντας αναφέρονται και οι ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις στην Ελλάδα σχετικά με τα online κοινωνικά δίκτυα.Το δεύτερο μέρος εστιάζει στις επιθέσεις των παραβιασμένων λογαριασμών με παράθεση πρόσφατων μελετών σχετικά με το αντικείμενο. Κλείνοντας, στο τρίτο μέρος παρουσιάζεται το προτεινόμενο εργαλείο που υλοποιήθηκε με λεπτομερή ανάλυση στις σχεδιαστικών επιλογών, καθώς επίσης τα αποτελέσματα, τα συμπεράσματα και ορισμένα στιγμιότυπα εκτέλεσης του.