Ηλεκτρονική διαχείριση πωλήσεων και προμηθειών, δημιουργία ρόλων και εξατομίκευση - Κουλλεπός, Δημήτριος (2015)
Τα Ολοκληρωμένα Πληροφοριακά Συστήματα Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων (ERP – Enterprise Resources Planning) αποτελούν θεμέλια ενός επιτυχημένου οργανισμού. Ένα ERP είναι απαραίτητο για την προώθηση αρχών μέσα σε έναν οργανισμό, τόσο για να ανακαλύπτουν πιθανές βελτιώσεις απόδοσης όσο και για την σωστή διαχείριση των διαδικασιών μπροστά και πίσω από ένα οργανισμό.Σκοπός της διπλωματικής αυτής εργασίας είναι η εξέταση των δυνατοτήτων και μορφών υποστήριξης διαφόρων λειτουργιών μίας επιχείρησης με την χρήση ERP συστημάτων. Mε βάση ένα από τα υπάρχοντα Ελληνικά ERP, το Microsoft Dynamics NAV 2009 R2, μελετάμε αρχικά την αρχιτεκτονική του περιβάλλοντος χρήσης καθώς επίσης και το νέο εξατομικευμένο περιβάλλον του χρήστη, δημιουργώντας ρόλους. Έπειτα υλοποιούμε μια σειρά από σχετικά αντιπροσωπευτικά σενάρια και πιο συγκεκριμένα, σενάρια τα οποία αφορούν τις δυνατότητες υποστήριξης για την ηλεκτρονική διαχείριση πωλήσεων και προμηθειών μιας επιχείρησης. Στο τέλος γίνεται μια εκτενής αναφορά συμπερασμάτων που εξάγονται από την υλοποίηση των σχετικών σεναρίων και γενικά για την σημασία που έχουν τα ERP συστήματα σήμερα.