Ηλεκτρονική ψηφοφορία - Γκατζή, Περιστέρα (2015)
Η ανάπτυξη των Τεχνολογιών της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές και εξέλιξης σε κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο παγκοσμίως. Η χρήση των Νέων Τεχνολογιών Πληροφόρησης και Επικοινωνιών έχει δημιουργήσει νέες σχέσεις επικοινωνίας μεταξύ των κυβερνήσεων και των πολιτών μεταβάλλοντας τις κλασσικές και παραδοσιακές σχέσεις κράτους και κοινωνίας των πολιτών. Η διακυβέρνηση των κρατών μετασχηματίζεται μέσω των ΤΠΕ σε Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση επιφέροντας σημαντικές αλλαγές στη διοίκησή τους. Σημαντικό μέρος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αποτελεί η Ηλεκτρονική Ψηφοφορία που είναι και το θέμα της παρούσας εργασίας.