Θεωρίες περί σχετικότητας και συμπαντικά συμπεράσματα - Ζερβού, Καλλιόπη (2015)
Από τη δημιουργία του κόσμου, το ενδιαφέρον των ανθρώπων εστιάζονταν στις αρχές. Η αρχή για τον κόσμο αφορούσε τη δημιουργία του και την αρχική του υπόσταση. Πολλές θεωρίες της επιστημονικής γνώσης προήρθαν από την απόπειρα εξήγησης φαινομένων. Κάπου εκεί άρχιζε ο διχασμός εξαιτίας των πολλών θεωριών με πολλούς να υποστηρίζουν την απεραντοσύνη του σύμπαντος και με άλλους να επιχειρούν να το εξερευνήσουν θεωρώντας δεδομένο ένα πολυδιάστατο χώρο δυνάμεων. Βέβαια υπάρχει και η Τρίτη θεωρία, αυτή της κβαντομηχανικής που ισχυρίστηκε πολλαπλές υπάρξεις σε πολλά χωροχρονικά σημεία. Η εργασία αυτή, έχει ως στόχο την καταγραφή απόψεων μεγάλων επιστημόνων σχετικά με το σύμπαν και τις έννοιες που το απαρτίζουν. Γίνεται μία προσπάθεια αντικειμενικής καταγραφής των γεγονότων σε χρονολογικές εξελίξεις, παρουσιάζοντας παράλληλα και μία άλλη πλευρά του δημιουργού της θεωρίας της σχετικότητας. Εξάλλου το έργο κάθε επιστήμονα είναι συνυφασμένο με τη ζωή του. Απορρέει και καταλήγει σε αυτή. Τέλος εξετάζεται η πολύχρονη έρευνα Στήβεν Χώκινγκ, μία έρευνα για την απαρχή του σύμπαντος ενώ θέλοντας να παρουσιαστούν πολυεπίδεδα οι αρχές αυτές, καταλήγουμε σε παραδείγματα που βρίσκουν εφαρμογή στο παρόν και βασίζονται στο παρελθόν, ένα παρελθόν που φρόντισαν να εφοδιάσει τους σύγχρονους μελετητές με άπλετο υλικό δείχνοντας το δρόμο για τη συνέχεια εξερεύνησης του σύμπαντος.