Πληροφορική ιδιωτικότητα : κίνδυνοι & τεχνολογίες για την αντιμετώπισή τους - Καρανικόλα, Χριστίνα - Κωνσταντίνος (2015)
H πληροφοριακή ιδιωτικότητα (online privacy) των χρηστών του Διαδικτύου, η καταγραφή και ομαδοποίηση των απειλών της πληροφοριακής ιδιωτικότητας των χρηστών ανά τομέα διαδικτυακής δραστηριοποίησης και η συσχέτισή τους με τις ανάλογες τεχνολογίες ενίσχυσης της ιδιωτικότητας (PETs) αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των πρόσφατων τεχνολογικών εξελίξεων των κινητών υπηρεσιών και της ευρυζωνικότητας. Οι χρήστες του διαδικτύου είναι πλέον ενήμεροι για το τι συμβαίνει στον πλανήτη, προμηθεύονται αγαθά και υπηρεσίες διαδικτυακά, αλληλεπιδρούν και επικοινωνούν με άλλα άτομα. Για την ομαλή λειτουργία όλων εκείνων των μηχανισμών παρακολούθησης και καταγραφής των διαδικτυακών συνηθειών και προτιμήσεων των χρηστών είναι απαραίτητες τεχνολογίες διασφάλισης και ενίσχυσης της ιδιωτικότητας καθώς νόμοι και περιοριστικές διατάξεις. Ο τρόπος λειτουργίας και η εμπεριστατωμένη καταγραφή της δομής των τεχνολογιών ενίσχυσης της ιδιωτικότητας είναι αναγκαία προϋπόθεση τόσο για την προστασία των χρηστών όσο και για την διεκδίκηση δικαιωμάτων ιδιωτικότητας.