Αποτελεσματικότητα ηλεκτρονικών κουπονιών και προώθησης μέσω Group buying systems - Πολυζώη, Γεωργία (2015)
Για τις περισσότερες επιχειρήσεις, η προώθηση των υπηρεσιών και των προϊόντων τους μέσω ηλεκτρονικών κουπονιών, αποτελεί πλέον μια αποτελεσματική μέθοδο για την προσέγγιση νέων πελατών, αλλά και για την ενδυνάμωση της σχέσης με υπάρχοντες. Έτσι η συνεχής διερεύνηση όλων των παραγόντων που καθιστούν τα ηλεκτρονικά κουπόνια αποτελεσματικά ως μέσο προώθησης είναι μια πολύ σημαντική διεργασία. Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά πως οι κυριότεροι παράγοντες που επηρεάζουν την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών είναι η τιμή του προϊόντος ή της υπηρεσίας. Εμείς δεν θα σταθούμε σ΄ αυτούς και θα μιλήσουμε για πεδία της έρευνας που έχουν μείνει ανεξερεύνητα καθώς και ποίοι παράγοντες αξίζει να μελετηθούν περεταίρω. Αφού λοιπόν διερευνήσουμε ζητήματα των παραγόντων αποτελεσματικότητας όσον αφορά τα ηλεκτρονικά κουπόνια και την προώθησή τους μέσω συλλογικών αγορών θα παραθέσουμε το δικό μας προτεινόμενο ερευνητικό μοντέλο.