Ανάπτυξη Mib Browser και Wrapper για δικτυακές συσκευές - Νικολιδάκης, Στέφανος (2015)
Το λογισμικό που αναπτύχθηκε στην παρούσα εργασία αποτελεί ένα interface το οποίο χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος αφορά έναν Mib-Browser, με τον οποίο μπορεί κανείς να διαβάζει αρχεία *.mib και να βλέπει τη δενδροειδή τους μορφή. Το άλλο μέρος αφορά έναν Wrapper βάσει του οποίου μπορεί κανείς χρησιμοποιώντας το SNMP πρωτόκολλο να κάνει Monitoring διάφορων δικτυακών συσκευών, καθώς επίσης και την διαχείριση αυτών. Ένα κομμάτι του δεύτερου αυτού μέρους, του interface, επικεντρώνεται σε ένα βαθύτερο επίπεδο διαχείρισης όσο αναφορά τα μηχανήματα τεχνολογίας DiffServ.