Αναγνώριση υφολογικού είδους κειμένου με τεχνικές μηχανικής μάθησης - Τσούτσιας, Δημήτριος - Ευστάθιος (2015)
Η εργασία πραγματεύτηκε το πρόβλημα της αυτόματης κατάταξης των κειμένων ως προς το ύφος τους. Μελετήθηκαν οι βασικές μέθοδοι κατηγοριοποίησης και οι υπάρχουσες προσεγγίσεις που έχουν προταθεί στην ακαδημαϊκή κοινότητα συγκεκριμένα για την υφολογική κατάταξη. Στη συνέχεια, αναπτύχθηκαν και δοκιμάστηκαν δύο είδη ταξινομητών, που βασίζονται στη μέθοδο των κοινών ngrams και στις Μηχανές Βοηθητικών Διανυσμάτων αντίστοιχα. Η απόδοση των ταξινομητών αυτών κινήθηκε στο 94%-95% αντίστοιχα και δίνει μία βάση για περαιτέρω εξέταση τους.