Γραφική επεξεργασία δεδομένων από δυναμικό αναλυτή σήματος - Καραχρήστος, Θωμάς (2015)
Ο πρώτος στόχος της διπλωματική είναι να παρουσιάσει την βασική θεωρία για την κατανόηση του δυναμικού αναλυτή σήματος, αναλύει το τι εξυπηρετεί και το πως δουλεύει. Παρουσιάζονται οι βασικές έννοιες, με απλότητα και χωρίς να είναι απαραίτητη η γνώση μαθηματικών. Καλύπτονται επίσης επιγραμματικά και άλλες συσκευές παρόμοιες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να κατανοήσουμε την διαφορετικότητα του δυναμικού αναλυτή σήματος.Ο δεύτερος στόχος της διπλωματικής είναι η υλοποίηση γραφικού περιβάλλοντος επιφάνειας εργασίας, για την αναπαράσταση δεδομένων που προκύπτουν από μετρήσεις δυναμικού αναλυτή σήματος, στο πεδίο του χρόνου αλλά και της συχνότητας. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε c# και σε περιβάλλον .net. Σαν δυναμικός αναλυτής σήματος χρησιμοποιήθηκε ο Agilent 35670A, ο οποίος είναι ένας πολλαπλών χρήσεων και υψηλής ακρίβειας αναλυτής φάσματος που χρησιμοποιεί τον ταχύ μετασχηματισμό Fourier για την ανάλυση δεδομένων.