Η μουσική στην κοινωνία της πληροφορίας: η πνευματική ιδιοκτησία στην εποχή των δικτύων - Κάτσικας, Κωνσταντίνος - Σωκράτης (2015)
Βασικός άξονας μελέτης της εργασίας αποτελεί η πνευματική ιδιοκτησία και η διαφύλαξη των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών, μέσα από τις συνεχείς εξελίξεις της Κοινωνίας της Πληροφορίας. Τα νομικά ζητήματα, η υπάρχουσα νομοθεσία και τα τεχνολογικά συστήματα προστασίας (DRM) των μουσικών έργων συνιστούν τα κυριότερα αντικείμενα προς εξέταση. Επίσης, πραγματοποιούνται έντονοι προβληματισμοί για το μέλλον της μουσικής βιομηχανίας και τις νέες προοπτικές που προωθούνται κυρίως μέσω του διαδικτύου, όπως οι νέου τύπου δισκογραφικές εταιρείες και τα ισχυρά εργαλεία προώθησης της τέχνης.