Διοίκηση ολικής ποιότητας και συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης: μελέτη περίπτωσης εφαρμογής των συστημάτων ISO 14001 και EMAS - Ζαγλανίκας, Γεώργιος (2015)
Η παρούσα διπλωματική εργασία αποτελεί μια σύγκριση των δυο σημαντικότερων περιβαλλοντικής διαχείρισης ISO14001 και EMAS. Ο σκοπός της είναι να αναδείξει τα κύρια χαρακτηριστικά τους, τις διαφορές τους τις παραμέτρους εφαρμογής τους και ενδεχομένως τη συμπληρωματικότητα τους. Επιπλέον προσπαθεί να αναδείξει την αξία τους τόσο σε όρους ορθής περιβαλλοντικής διαχείρισης όσο και σε όρους ανάληψης της κοινωνικής ευθύνης που έχουν οι επιχειρήσεις. Μέσα από την ποιοτική έρευνα σε δύο μεγάλες βιομηχανίες της Ελλάδας που εφαρμόζουν αυτά τα συστήματα επιβεβαιώνεται η σπουδαιότητα τους και η συμβολή στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας με όρους βιωσιμότητας.