Εξαγορές και συγχωνεύσεις: μελέτη περίπτωσης: ανάλυση αποτίμησης ισολογισμών τραπεζικών ιδρυμάτων - Λουκάς, Περικλής (2015)
Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η περιγραφή και ανάλυση των εξαγορών και συγχωνεύσεων σε παγκόσμια και εθνική κλίμακα. Πέρα από τον σκοπό της εργασίας τέθηκαν ορισμένοι σημαντικοί στόχοι. Ο πρώτος στόχος περιλαμβάνει αφενός την παρουσίαση των εξαγορών και συγχωνεύσεων μέσω εννοιολογικής και ιστορικής προσέγγισης και αφετέρου την ανάλυση των σταδίων προκειμένου να επιτευχθεί μία εξαγορά ή συγχώνευση και των λόγων/ αιτιών βάσει των οποίων πραγματοποιούνται οι εξαγορές και συγχωνεύσεις.