Εναλλακτική διαχείριση αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού από χρήση Β2Β & Β2C στη Χίο - Καραγκιαούρη, Θεανώ (2015)
Η παραγωγή ειδών ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού αποτελεί σήμερα έναν από τους ταχύτερα αναπτυσόμενους τομείς βιομηχανικής παραγωγής παγκοσμίως. Η ανάπτυξη αυτή πλέον τα ΑΗΗΕ ως μια από τις κρισιμότερες κατηγορίες στερεών αποβλήτων. Η περιβαλλοντική επιβάρυνση των απορριμάτων αυτών δημιουργεί την ανάγκη για αποτελεσματικότερη διαχείρισή τους. Όπως και για τα άλλα είδη αποβλήτων, επιδιώκεται η ελάχιστη δυνατή απόρριψη τουςστο περιβάλλον και η μεγιστοποίηση της επαναχρησιμοποίησης ή ανακύκλωσης μερών και υλικών τους. Το θέμα αυτό έχει προκύψει σε παγκόσμιο επίπεδο την τελευταία δεκαετία, πράγμα που το καθιστά πολύ ενδιαφέρον, αλλά και δύσκολο. Αντικείμενο της παρούσας διπλωματικής εργασίας αποτελεί η Εναλλακτική Διαχείριση ΑΗΗΕ εξετάζοντας την περίπτωση της Χίου.