Διαχείριση χαρτοφυλακίου έργων - Κατσόγιαννος, Σεραφείμ (2015)
Η παρούσα διπλωματική εργασία ασχολείται με τη διαχείριση χαρτοφυλακίων έργων (project portfolio management). Πιο συγκεκριμένα, θα μελετήσουμε τη διαχείριση των χαρτοφυλακίων έργων σε δύο τράπεζες και σε δύο κατασκευαστικές εταιρίες. Θα διερευνήσουμε τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτό (αυτά που υπάρχουν και αυτά που χρησιμοποιούνται στην πράξη). Επιπλέον, θα γίνουν συνεντεύξεις με σκοπό να καθοριστούν και να ιεραρχηθούν τα κριτήρια επιλογής αποφάσεων (ποσοτικά, ποιοτικά) στη διαχείριση του χαρτοφυλακίου. Θα γίνει ανάλυση αυτών (κατασκευή αλγόριθμου αν τα κριτήρια είναι μόνο ποσοτικά ή ανάλυση AHP, αν τα κριτήρια είναι και ποιοτικά) με σκοπό να γίνει για τεχνική προτεραιοποίησης των κριτηρίων μέσα σε ένα χαρτοφυλάκιο. Κύριος στόχος της έρευνας είναι η διαπίστωση του επιπέδου ωριμότητας στη διαχείριση του χαρτοφυλακίου σε τράπεζες και κατασκευαστικές επιχειρήσεις, καθώς και η σύγκριση των τεχνικών διαχείρισης στους δύο κλάδους.