Χρονικός προγραμματισμός εγκατάστασης τηλεπικοινωνιακών δικτύων με στοχαστικές μεθόδους - Χατζηζήσης, Αχιλλέας (2015)
Η εργασία ασχολείται με τον χρονικό προγραμματισμό τεχνικών έργων και συγκεκριμένα έργων εγκατάστασης τηλεπικοινωνιακών δικτύων. Για τον προγραμματισμό των έργων χρησιμοποιούνται δύο στοχαστικές μέθοδοι, η μέθοδος PERT και η προσομοίωση Monte Carlo, καθώς και μια ντετερμινιστική, η μέθοδος της Κρίσιμης Διαδρομής. Σκοπός της έρευνας είναι η εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την ικανότητα κάθε μεθόδου να προγραμματίσει (χρονικά) ικανοποιητικά τα δέκα τεχνικά έργα τα οποία εξετάζονται, συγκρίνοντας τις χρονικές εκτιμήσεις κάθε μεθόδου με την πραγματική χρονική διάρκεια των έργων.