Σύγκριση των αεροπορικών & ακτοπλοικών επιβατικών μετακινήσεων στη γραμμή: Χίος - Αθήνα / Πειραιάς: Οικονομετρική εκτίμηση της ζήτησης. - Χαβιάρας, Ιωάννης (2015)
Στην παρούσα εργασία γίνεται οικονομετρική ανάλυση της ζήτησης θαλασσίων μεταφορών στο νησί της Χίου και γίνεται προσδιορισμός των παραγόντων που επηρεάζουν τη ζήτηση για θαλάσσιες συγκοινωνίες στη γραμμή Χίος - Αθήνα.