Επιχειρησιακός σχεδιασμός & ανάλυση: μελέτη περίπτωσης: τραπεζικά ιδρύματα - η περίπτωση της αγροτικής τράπεζας - Χαρίσης, Κωνσταντίνος (2015)
Η παρούσα διπλωματική εργασία διεξήχθη στα πλαίσια του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας & Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Στόχος της εργασίας ήταν η μελέτη των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν όταν ένα έργο αναδιοργάνωσης λαμβάνει χώρα σ’ έναν οργανισμό. Στη συγκεκριμένη εργασία έγινε προσπάθεια ώστε να αναπτυχθεί αναλυτικά και σφαιρικά η μεθοδολογία Business Process Redesign (BPR) – Ανασχεδιασμός Επιχειρησιακών Διαδικασιών. Εξετάστηκαν επίσης θέματα που σχετίζονται με την μοντελοποίηση και την ανάλυση των επιχειρηματικών διαδικασιών. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα έγινε προσπάθεια ώστε όλα τα παραπάνω να αποκτήσουν πρακτική και ουσιαστική εφαρμογή στον ευρύτερο χώρο της οικονομίας. Για αυτό το σκοπό επιλέχθηκε το τραπεζικό σύστημα και ειδικότερα μελετήθηκε η περίπτωση της Αγροτικής Τράπεζας