Θεωρητική ουράνια μηχανική: το πρόβλημα των τριών σωμάτων - Χίνης, Ευάγγελος (2015)
Δοθέντων των αρχικών συνθηκών ενός συστήματος σωματίων που αλληλεπιδρούν βαρυτικά καλούμαστε να προσδιορίσουμε τη χρονική εξέλιξη του εν λόγω συστήματος. Διαδικασία η οποία περιπλέκεται ακόμα περισσότερο όταν τα αλληλεπιδρώντα σώματα είναι περισσότερα απο δύο. Το πρόβλημα αν και μη επιλύσιμο στην τελευταία περίπτωση έχει σημαντικές εφαρμογές στη Αστρονομία και στο χώρο της Διαστημικής.