Μελέτη του προβλήματος της εξομάλυνσης των πόρων στην κατασκευαστική βιομηχανία - Φραγκιαδάκη, Ελένη (2015)
Στην παρούσα Διπλωματική εργασία, σχεδιάζεται καταρχήν σε περιβάλλον MS-Project, Κατασκευαστικό Έργο, Κτιριακού Συγκροτήματος του νομού Χανίων, ενώ στη συνέχεια μελετάται και προτείνεται μια νέα προσέγγιση με βάση τους Γενετικούς Αλγορίθμους, μοντελοποιώντας το σχεδιασμό του, με κύριο χαρακτηριστικό τη βέλτιστη εξομάλυνση των πόρων του. Ιδιαίτερα λαμβάνονται υπόψη οι επιδράσεις των περιορισμών που υπάρχουν στο συγκεκριμένο έργο. Για την ανάπτυξη του σχετικού μοντέλου σε περιβάλλον Matlab Version 7.1, χρησιμοποιήθηκε η κανονική κατανομή πιθανότητας που αφορούσε στη διάρκεια του έργου, όπως χρησιμοποιείται και στο MS-Project. Στο μοντέλο αυτό του βέλτιστου σχεδιασμού του έργου που αναπτύσσεται στη συνέχεια, υιοθετείται μια διαφορετική φιλοσοφία, σε σχέση με το MS-Project, λόγω της φύσης των Γενετικών Αλγορίθμων. Η φιλοσοφία τους, στηρίζεται σε παραμέτρους-διαδικασίες που δεν συμβαδίζουν με τη σχεδιασμένη λογική λειτουργίας του MS-Project.