Βελτιστοποίηση της διαθεσιμότητας ενός συστήματος που υπόκειται σε συντήρηση υπό συνθήκες - Μπάρδας, Χρήστος (2015)
Στην παρούσα διπλωματική το κύριο αντικείμενο είναι η βελτιστοποίηση της διαθεσιμότητας ενός συστήματος που υπόκειται σε συντήρηση υπό συνθήκες.Τα συστήματα μοντελοποιούνται με την χρήση Μαρκοβιανών αλυσίδων συνεχούς χρόνου. Για τον υπολογισμό των οριακών πιθανοτήτων των καταστάσεων του συστήματος επιλύουμε το σύστημα γραμμικών εξισώσεων που αντιστοιχεί στο κάθε μοντέλο. Από τον υπολογισμό των οριακών πιθανοτήτων των καταστάσεων προκύπτει η διαθεσιμότητα αυτού αλλά και το λειτουργικό κόστος. Τέλος, οι δύο αυτές αντικειμενικές συναρτήσεις βελτιστοποιούνται με κατάλληλη εκλογή της παραμέτρου που περιγράφει το μέσο χρόνο μεταξύ επιθεωρήσεων .