Μελέτη ευρετικών αλγορίθμων για προβλήματα διαθεσιμότητας πόρων - Μπακοβασίλης, Νίκος (2015)
Στη παρούσα διπλωματική παραμετροποιήθηκε ένα πρόβλημα κατανομής πόρων σε ομάδες με προτεραιότητα.Στην έρευνα υλοποιήθηκαν τρεις αλγόριθμοι (αναλυτικής αναζήτησης, γενετικός, Nelder-Mead) , οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν για την εξαγωγή ποιοτικών και ποσοτικών συμπερασμάτων σχετικά με τη βέλτιστη λύση του προβλήματος.