Εφαρμογή της θεωρίας ασαφών γνωστικών χαρτών στη θεωρία ανάλυσης κοινωνικής: μελέτη περίπτωσης Ελληνικού Χρηματοπιστωτικού Οργανισμού - Δαφνομήλη, Μαρία (2015)
Η παρούσα διπλωματική εργασία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των μαθημάτων «Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού» και «Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης» και πραγματεύεται τις έννοιες της Κοινωνικής Δικτύωσης και των Ασαφών Γνωστικών Χαρτών (ΑΓΧ). Σκοπός της είναι η πλήρης κατανόηση των δύο αυτών θεμάτων και η προσπάθεια δημιουργίας Ασαφών Γνωστικών Χαρτών με βάση το εργαλείο σχεδιασμού «Visual FCM Modeler Tool», η χρησιμοποίηση του οποίου βοηθάει ώστε να σχεδιαστούν χάρτες τραπεζικών δικτύων που μπορούν να φανούν χρήσιμοι για τις τράπεζες όλου του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ελλάδος. Τέλος, γίνεται η εξαγωγή κάποιων συμπερασμάτων για το σύνολο της συνεισφοράς της κοινωνικής δικτύωσης και των ασαφών γνωστικών χαρτών όχι μόνο στην ατομική και επαγγελματική δικτύωση του ατόμου αλλά και στην εξέλιξη επιχειρήσεων διάφορων κλάδων.