Νεοφυείς επιχειρήσεις: διερεύνηση των παραμέτρων ανάπτυξης, μέσω συλλογής και επεξεργασίας εμπειρικών δεδομένων. - Δημητράκη, Μαρία (2015)
Η παρούσα διπλωματική έχει ως αντικείμενο την απεικόνιση των τάσεων που κυριαρχούν σήμερα στην Ελλάδα σχετικά με την νεοφυή επιχειρηματικότητα κατά την περίοδο του σχεδιασμού και στην πρώτη φάση υλοποίησης. Σκοπός της διπλωματικής αυτής είναι ή έρευνα και καταγραφή των παραγόντων που επηρεάζουν την λήψη της απόφασης για δημιουργία μιας νεοφυούς επιχείρησης καθώς και η δημιουργία του προφίλ εκείνων που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την νεοφυή επιχειρηματικότητα η και βρίσκονται στα πρώτα στάδια υλοποίησης μιας τέτοιας επιχείρησης. Ο σκοπός αυτός επιτεύχθηκε μέσω της δημιουργίας ενός ερωτηματολογίου συμπαγούς, ολοκληρωμένου βιβλιογραφικά αλλά ταυτόχρονα σύντομου, τα αποτελέσματα της έρευνας συλλέχθηκαν μέσω της εφαρμογής Pollfish, ακολούθησε η γραφική απεικόνιση και ο στατιστικός έλεγχος των αποτελεσμάτων.Αποτέλεσμα την παρούσας διπλωματικής είναι : Α) Η σχεδίαση των προφίλ των ατόμων τα οποία βρίσκονται στα πρώτα στάδια της δημιουργίας μια νεοφυούς επιχείρησης μέσω των δημογραφικών χαρακτηριστικών, των προθέσεων και των αντιλήψεων τους. Β) η καταγραφή των παραγόντων που επηρεάζουν στην λήψη της απόφασης για δημιουργία μιας νεοφυούς επιχείρησης. Η παραπάνω διερεύνηση έγινε μέσω στατιστικής ανάλυσης των αποτελεσμάτων της έρευνας και πιο συγκεκριμένα μέσω του ελέγχου ανεξαρτησίας μεταβλητών.