Μελέτη ανιχνευτών σπινθηρισμού και του ηλεκτρονικού συστήματος ανάγνωσης των δεδομένων - Νάκης, Νικόλαος; Νικόπουλος, Νεκτάριος (2015)
Στη συγκεκριμένη διπλωματική εργασία θα προσπαθήσουμε να διεισδύσουμε στο κόσμο των σωματιδίων που μας "λούζουν" συνεχώς και καθημερινά χωρίς να τα αντιλαμβανόμαστε αλλά και να τα βλέπουμε. Θα μελετήσουμε τη φύση των σωματιδίων, την διεργασία στην οποία υποβάλλονται κατά την είσοδό τους στην ατμόσφαιρα αλλά και τα όργανα και τις μεθόδους που χρησιμοποιούμε για να τα μελετήσουμε. Στη συνέχεια θα αποτυπώσουμε τον τρόπο καταμέτρησης και εντοπισμού των εισερχόμενων στην ατμόσφαιρα σωματιδίων και θα προσπαθήσουμε με πειραματικές μεθόδους να βρούμε τη βέλτιστη λειτουργία των ανιχνευτών σπινθηρισμού που χρησιμοποιούμε για αυτή την εργασία.