Ανάλυση σύμμεικτων κατασκευών και συγκριτική αξιολόγηση με κατασκευή οπλισμένου σκυροδέματος - Ρέντας, Γεώργιος (2015)
Στόχος της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η οικονομοτεχνική διερεύνηση των σύμμεικτων κατασκευών έναντι των κατασκευών εξοπλισμένου σκυροδέματος στα συνήθη οικοδομικά έργα. Συγκρίνεται με οικονομοτεχνικά κριτήρια μια τετραώροφη οικοδομή με υπόγειο εξοπλισμένου σκυροδέματος με την αντίστοιχή της σύμμεικτη κατασκευή.Αναλυτικότερα στο 1ο κεφάλαιο γίνεται μια σύντομη ιστορική αναδρομή όσον αφορά την εμφάνιση και χρησιμοποίηση των σύμμεικτων κατασκευών στην Ελλάδα και το εξωτερικό , αναλύεται η έννοια της σύμμεικτης δράσης και παρατίθεται μια σύντομη παρουσίαση των σύμμεικτων δομικών στοιχείων και των αρχών λειτουργίας τους. Γίνεται μια σύντομη περιγραφική ανάλυση της λειτουργίας των σύμμεικτων διατομών σε τρεις περιπτώσεις, μηδενικής, μερικής και πλήρους διατμητικής σύνδεσης και εξάγονται τα αντίστοιχα συμπεράσματα. Στο 2ο κεφάλαιο παρατίθενται τα προγράμματα επίλυσης. Επίσης στο κεφάλαιο αυτό αναφέρονται οι παραδοχές για τους δύο τύπους κατασκευής (οπλισμένο σκυρόδεμα και σύμμεικτη κατασκευή) όπως επίσης και το στατικό σύστημα που επελέγη καθολικά για τη σύμμεικτη κατασκευή που χρησιμοποιήθηκαν για την ανάλυση / διαστασιολόγηση της κατασκευής και η γενικότερη πορεία επίλυσης που ακολουθήθηκε. Στο 3ο κεφάλαιο γίνεται μια αναλυτικότερη περιγραφή (στατικά συστήματα, φορτία κλπ.) των επιμέρους σύμμεικτων μελών που συνιστούν το συνολικό μοντέλο της σύμμεικτης κατασκευής. Επίσης παρατίθενται και η ομαδοποίηση τους σύμφωνα με μια γενικότερη φιλοσοφία ομαδοποίησης των διατομών που παρατίθενται στο ίδιο κεφάλαιο.Στο 4ο κεφάλαιο γίνονται οι προμετρήσεις των υλικών της σύμμεικτης κατασκευής καθώς και της κατασκευής εξοπλισμένου σκυροδέματος και συγκεντρώνονται τα αποτελέσματα των προμετρήσεων σε δύο ξεχωριστούς πίνακες για τους δύο τύπους κατασκευής.Τέλος στο 5ο κεφάλαιο γίνεται η συγκριτική οικονομοτεχνική αξιολόγηση των δύο τύπων κατασκευής σε όρους κόστους, βάρους, χρόνου κατασκευής κλπ και εξάγονται τα αντίστοιχα συμπεράσματα.