Διαχείριση έργου ναυπήγησης πλοίου 50,000 DWT & εξομάλυνση πόρων ανθρωπίνου δυναμικού: Η περίπτωση ναυπήγησης πλοίου στις εγκαταστάσεις της SPP στην Ν. Κορέα - Σπετσιώτης, Γεώργιος (2015)
Βασικός σκοπός της παρούσης διπλωματικής εργασίας, είναι να παρουσιάσει και ν’ αναλύσει την περίπτωση χρήσης της Βελτιστοποίησης Ανθρωπίνων Πόρων στο τομέα ναυπηγοεπισκευαστικής και ιδιαίτερα στην κατασκευή πλοίων, ούτως ώστε με την χρήση λιγότερων ανθρώπινων πόρων να επιτυγχάνεται το ίδιο βέλτιστο αποτέλεσμα, χωρίς βέβαια να αυξάνει ο χρόνος ετοιμασίας και παράδοσης του κάθε έργου. Πιο συγκεκριμένα λοιπόν και προκειμένου η εν λόγω εργασία να θεωρείται αντιπροσωπευτική και αναλυτική ως προς το θέμα που εξετάζει, διαχωρίζεται σε τρία (3) αντίστοιχα κεφάλαια και όπου στο μεν πρώτο αναλύεται η μεθοδολογία συγγραφής της εργασίας και συλλογής στοιχείων, στο δεύτερο κεφάλαιο η βιβλιογραφική ανασκόπηση με παράθεση όλων των θεωρητικών και τεχνικών όρων του θέματος και στο τρίτο κεφάλαιο παρατίθεται το πρακτικό μέρος της μελέτης.