Διαλογικές υπηρεσίες SMS επικοινωνίας: επεξεργασία των δεδομένων χρήσης της υπηρεσίας «ΕΤA SMS» του Υπουργείου Οικονομικών (2011) - Θεοδωρακοπούλου, Σοφία (2015)
Το Ελληνικό κράτος σε μία προσπάθειά του να μαζέψει, άμεσα, χρήματα στο ταμείο του, επέβαλε στους πολίτες έναν φόρο που εισπράτονταν μέσω της ΔΕΗ και τον ονόμασε ειδικό τέλος ακινήτων (ΕΤΑ). Υπήρχαν, όμως και κάποιες κατηγορίες πωλητών, κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες, οι οποίες θα πλήρωναν μειωμένο φόρο. Για τον εντοπισμό αυτών των ατόμων, η κυβέρνηση δημιούργησε μία υπηρεσία, όπου μέσω sms οι πωλήτες θα δήλωναν ότι δηκαιούνται το μειωμένο φόρο. Σκοπός αυτής της διπλωματικής είναι, μέσω της επεξεργασίας των δεδομένων που προήλθαν από τηδιαλογική υπηρεσία SMSεπικοινωνίας του τύπου «m-government», να εντοπισθούν τα λάθη εισαγωγής του περιεχομένου του μηνύματος. Επιπλέον, να εξετασθεί η αποτελεσματικότητα της υπηρεσίας, να αναλυθούν τα προβλήματα που προέκυψαν και να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για τα λάθη των πολιτών, με τελικό στόχο την βελτιστοποίηση των συγκεκριμένων υπηρεσιών.