Βελτιστοποίηση χαρτοφυλακίου μετοχών υπό διαφορετικούς στόχους: εφαρμογή σε διαφορετικές αγορές και χρονικές περιόδους - Γάκας, Παναγιώτης (2015)
Βασικός στόχος είναι η μελέτη της συμπεριφοράς των διαφόρων χρηματοοικονομικών προβλημάτων βελτιστοποίησης χαρτοφυλακίου, μέσω ενός στατιστικού πλαισίου ανάλυσης.