Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα, Επιχειρησιακός Σχεδιασμός της Ε.Ο.Σ. Σάμου για την εισαγωγή στην ηλεκτρονική αγορά yassas - Σκάρος, Νικόλαος (2015)
Το Επιχειρησιακό Σχέδιο, που εκπονήθηκε, απευθύνεται στην Διεύθυνση Πωλήσεων της Ε.Ο.Σ. Σάμου, αναλύοντας και σχεδιάζοντας την εισαγωγή του συνεταιρισμού στην ηλεκτρονική αγορά yassas.Αρχικά αναλύουμε τον συνεταιρισμό και τις ευκαιρίες που προκύπτουν για ανάπτυξη. Στη συνέχεια αναλύουμε το εξωτερικό περιβάλλον του συνεταιρισμού, την αγορά του οίνου, του καταναλώτές και τους ανταγωνιστές μας βγάζοντας χρήσιμα σημπεράσματα. Έπειτα αφού επιλέγουμε στρατηγικές ηλεκτρονικού εμπορίου, καθορίζουμε τους στόχους για τον συνεταιρισμό, αναλύουμε το έργο εισαγωγής στη ηλεκτρονική αγορά yassas και το εκτελεστικό σχέδιο.Η χρηματοοικονομική ανάλυση είναι απαραίτητη, για να ελεγχθεί κατά πόσο είναι και θα είναι υγιής ο συνεταιρισμός για να ανταποκριθεί στην επένδυση, να προβλεφθούν τα απαραίτητα χρηματοοικονομικά μεγέθη και να διαπιστωθεί αν τα επόμενα χρόνια η επένδυση μπορεί να μας φέρει κέρδη.Τέλος γίνεται ανάλυση και διαχείριση των κινδύνων για το έργο μας, προσπαθώντας να εξαλείψουμε τις απειλές για την υλοποίηση του και να εκμεταλλευτούμε τις κατάλληλες ευκαιρίες.