Μοντελοποίηση σχηματισμού προϊόντων χλωρίωσης της μονάδας επεξεργασίας νερού του Γαλατσίου - Πωλαναγνωστάκη, Ελένη (2015)
Ο σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι να μελετήσει και να μοντελοποιήσει τη δημιουργία των ΤΑΜ στην μονάδα επεξεργασίας νερού του Γαλατσίου και συγκεκριμένα στις δεξαμενές κροκίδωσης, καθίζησης και αποθήκευσης. Σε πρώτο στάδιο ερευνάται η επίδραση της θερμοκρασίας, του pH, της δόσης χλωρίου, της χλωροφύλλης-α και του βρωμίου στο σχηματισμό των ΤΑΜ σε όλες τις προαναφερόμενες δεξαμενές. Σε δεύτερο στάδιο ερευνάται η επίδραση της θερμοκρασίας, του pH, της δόσης χλωρίου, της χλωροφύλλης-α, του βρωμίου καθώς και η επίδραση των συγκεντρώσεων των ΤΑΜ της δεξαμενής κροκίδωσης στο σχηματισμό των ΤΑΜ της δεξαμενής καθίζησης. Αντίστοιχα, ερευνάται η επίδραση της θερμοκρασίας, του pH, της δόσης χλωρίου, της χλωροφύλλης, του βρωμίου καθώς και η επίδραση των συγκεντρώσεων των ΤΑΜ της δεξαμενής καθίζησης στο σχηματισμό των ΤΑΜ της δεξαμενής αποθήκευσης. Τέλος, σε τρίτο στάδιο ερευνάται η επίδραση της θερμοκρασίας, του pΗ, της δόσης χλωρίου, της χλωροφύλλης-α, του βρωμίου καθώς και της εποχικότητας στο σχηματισμό των ΤΑΜ και στις τρεις δεξαμενές.