Το πρόβλημα του προσανατολισμού με χρονικά παράθυρα: πειραματική διερεύνηση ευρετικής μεθόδου - Παπαχρήστου, Χαρίκλεια (2015)
Η διπλωματική εργασία διαπραγματεύεται την επίλυση του προβλήματος του Προσανατολισμού με Χρονικά Παράθυρα. Ουσιαστικα ασχολειται με το να προτείνει ένα αλγόριθμο επίλυσης για το πρόβλημα αναδρομολογησης οχήματος διανομών με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ο κάθε πελάτης να ορίζει ένα χρονικό παράθυρο κατά την διάρκεια του οποίου δέχεται να εξυπηρετηθεί από το όχημα. Στόχος του προτεινόμενου ευρετικού αλγόριθμου είναι η κατασκευή ενός δρομολογίου για το όχημα διανομών που να ξεκινάει από συγκεκριμένο σημείο εκκίνησης, μεγιστοποιεί το κέρδος, ικανοποιεί τους περιορισμούς των χρονικών παραθύρων των πελατών και έχει χρόνο στην διάθεση του το όχημα να καταλήξει στην αποθήκη.