Εκτίμηση απόδοσης σταθμού συγχρονισμού συστήματος ελέγχου και προσπάθεια παραγωγής extended kanban σε περιβάλλον matlab και προσπάθεια για την εκτίμηση της απόδοσης ενός συστήματος extended kanban - Μπουλάς, Κωνσταντίνος (2015)
Τα αναμονητικά δίκτυα με σταθμούς συγχρονισμού χρησιμοποιούνται στην μοντελοποίηση και ανάλυση συστήματων παραγωγής τύπου έλξης όπως το extended kanban. Ακριβής αναλυτική λύση αυτών των συστημάτων δεν είναι διαθέσιμη. Αυτό οφείλεται στους μηχανισμούς συγχρονισμού αυτών των δικτύων, που εξ αιτίας τους δεν έχουν λύση μορφής γινομένου. Σαν αποτέλεσμα αυτού προσεγγιστικές μεθόδοι που μπορούν να δώσουν ακριβείς εκτιμήσεις των παραμέτρων απόδοσης είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες. Ο σκοπός αυτής της εργασίας είναι να εφαρμόσει δύο τέτοιες μεθόδους , την μέθοδο συνάθροισης των τάξεων για σταθμούς συγχρονισμού και την μέθοδο σύζευξης σταθμών συγχρονισμού για την επίλυση ενός σταθμού συγχρονισμού του extended kanban με χρήση κώδικα Matlab. Στη συνέχεια αναλύεται μία προσεγγιστική μέθοδος για την εκτίμηση της απόδοσης όλου του συστήματος. Τα αριθμητικά αποτελέσματα που παρουσιάζονται δείχνουν ότι ο κώδικας μας είναι ακριβής.