Παραμετρική μελέτη γενετικού αλγορίθμου για την επίλυση του προβλήματος ομαδικού προσανατολισμού - Κεραμιώτης, Κωνσταντίνος (2015)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία διερευνάται η απόδοση του Γενετικού Αλγόριθμου για την επίλυση του Προβλήματος Ομαδικού Προσανατολισμού, που αναπτύχθηκε απο τους Mamassis et al. (2006). Αρχικά προσδιορίζονται οι Λειτουργικές παράμετροι που εκτιμάται οτι επιδρούν σημαντικά στην ποιότητα των λύσεων και στον χρόνο σύγκλισης του αλγόριθμου. Στην συνέχεια μέσω ενός ολοκληρωμένου σχεδίου πειραμάτων εξετάζονται δύο πρότυπα προβλήματα της βιβλιογραφίας και τα πειραματικά αποτελέσματα μελετώνται με βάση την Ανάλυση της Διακύμανσης (ANOVA). Η ανάλυση αυτή καθορίζει ποίες απο τις Λειτουργικές παραμέτρους είναι στατιστικά σημαντικές για την επίτευξη καλών λύσεων και ποιές είναι σημαντικές για την επίτευξη σύντομου χρόνου σύγκλισης.