Ανάλυση, εφαρμογή και αξιολόγηση των σύγχρονων τάσεων στην οργάνωση και αριστοποίηση των οδικών μεταφορών και της εφοδιαστικής αλυσίδας με χρήση νέων κινητών και ασύρματων εφαρμογών. - Αντωνόπουλος, Κωνσταντίνος (2015)
Την τελευταία δεκαετία στις επιχειρήσεις παραγωγής, μεταφοράς και πώλησης προϊόντων, αρκετά σπουδαίο ρόλο διαδραματίζουν οι διαδικασίες αποθήκευσης και μεταφοράς και γενικότερα όλες οι λειτουργίες της εφοδιαστικής αλυσίδας. Για να βελτιωθεί η διαχείριση της αλυσίδας αναπτύχθηκαν κατά το μήκος της νέες τεχνολογίες, όπως • Τεχνολογίες εντοπισμού θέσης (GPS, Assisted –GPS (A-GPS) και Differential GPS (D-GPS), Cell-id, Active Badges, RTLS)• Τεχνολογίες εξωτερικού περιβάλλοντος (GSM, GPRS, TETRA, UMTS) και• Τεχνολογίες εσωτερικού περιβάλλοντος (Ασύρµατα Τοπικά Δίκτυα (Wireless Local Area Networks - W-LAN), Bluetooth, RF-id)• Ψηφιακή Χαρτογράφηση (G.I.S.)Επίσης εμφανίσθηκαν νέες τάσεις στην διαχείριση της όπως ERP, E-Logistics και άλλες. Περιγράφοντας, εφαρμόζοντας και αξιολογώντας τα παραπάνω αλλά και με την βοήθεια αληθινών περιπτώσεων όπως για παράδειγμα το σύστημα αναγραφής, ελέγχου και ενημέρωσης τιμών στα Carrefour ή η ψύξη ελεγχόμενη με τηλεματική, η εργασία αυτή επιχειρεί να προτείνει ένα σωστά οργανωμένο και δομημένο μοντέλο διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας ώστε η επιχείρηση να αποκτήσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, δηλαδή μείωση του κόστους και ευελιξία. Τέλος επιχειρεί να ωθήσει τους μελλοντικούς ερευνητές σε νέους τομείς μελέτης του κλάδου των Logistics.