Κατάρτιση ενός μοντέλου προσομοίωσης για ένα μοντέλο εξυπηρέτησης επειγόντων περιστατικών και εισαγωγής ασθενών σε ένα νοσοκομείο του Εθνικού Συστήματος Υγείας - Μπουγάτσα, Παναγιώτα (2015)
Η εργασία έχει ως υπόβαθρο διεργασίες εξυπηρέτησης σε τμήματα επειγόντων περιστατικών και εισαγωγής ασθενών σε ελληνικά Δημόσια Νοσοκομεία. Οι διεργασίες που θα αποτυπωθούν αποτελούν μία σύνθεση των φυσικών διεργασιών που ισχύουν στο ΓΝ Ελευσίνας «Θριάσιο», το ΓΝΝΘ Αθήνας «Σωτηρία» το ΓΝ Αθήνας Σισμανόγλειο και το ΓΝ Αθήνας «Γ. Γεννηματάς». Το μοντέλο προσομοίωσης θα περιλαμβάνει: • Ένα διαθεματικό ΤΕΠ με πέντε τομείς, παθολογικό, καρδιολογικό, χειρουργικό, ορθοπεδικό, τραυματιολογικό• Την αλληλεπίδραση μεταξύ των τομέων του ΤΕΠ (ασθενείς που παραπέπονται από τον ένα τομέα στον άλλο )• Την απεικόνιση της κίνησης στα Εργαστήρια και η αλληλεπίδρασης με τους τομείς του ΤΕΠ• Την εισαγωγή ασθενών σε κλινικά τμήματα και την αλληλεπίδρασή τους με τους τομείς ΤΕΠ.Το μοντέλο εξετάζει τόσο τις διεργασίες που εκτελούν οι υπάλληλοι της διοικητικής υπηρεσίας όσο και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Επίσης εξετάζει την προσέλευση ασθενών μέσω του ΕΚΑΒ όσο και προσερχόμενων ασθενών με ιδιωτικά μέσα. Τέλος εισάγει τη διάκριση σε περιστατικά υψηλής προτεραιότητας, μέσης προτεραιότητας και απλής φροντίδας. Το μοντέλο θα κατασκευασθεί βάσει του λογισμικού ΑRΕΝΑ.