Μελέτη ηλεκτρικής αγωγιμότητας σύνθετων υλικών, ενισχυμένων με νανοσωλήνες άνθρακα - Μοντεσάντος, Νικόλαος (2015)
Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει ως στόχο την μελέτη σύνθετων υλικών, τα οποία μπορούν εν δυνάμει να χρησιμοποιηθούν ως δομικοί αισθητήρες ζημιάς ή μηχανικής παραμόρφωσης σε κατασκευές σε κλάδους όπως η αεροναυπηγική και η αυτοκινητοβιομηχανία. Στην εργασία έγινε μελέτη ηλεκτρικών ιδιοτήτων νανοσύνθετων υλικών κατασκευασμένων από μήτρα οποξειδικής ρητίνης ενισχυμένης με ίνες υάλου (GFRPs). Η μήτρα είχε τροποποιηθεί με την προσθήκη νανοσωλήνων άνθρακα. Οι πειραματικές μετρήσεις που έγιναν είχαν σκοπό την επαλήθευση της ιδιότητας αυτών των υλικών να μπορούν να προβλέψουν την μηχανική παραμόρφωση του υλικού με την παρατήρηση της μεταβολής της ηλεκτρικής αντίστασης.