Υπολογισμός δεδομένων αξιοπιστίας προϊόντων με τη χρήση επιταχυνόμενων ελέγχων χρόνων ζωής - Αργυρόπουλος, Γεώργιος (2015)
Η παρούσα διπλωματική εργασία πραγματεύεται την μεθοδολογία των Επιταχυνόμενων Ελέγχων Χρόνων Ζωής για πρόβλεψη δεδομένων αξιοπιστίας, τόσοσε επίπεδο σχεδιασμού όσο και στατιστικής ανάλυσης αποτελεσμάτων. Η μελέτηεστιάζει στις προβλέψεις αξιοπιστίας προϊόντων υπό εγγύηση, προβλέψεις πουχρησιμοποιούνται από τις επιχειρήσεις για τον υπολογισμό του κόστους εγγύησης.Παρουσιάζονται εκτενώς δύο αρκετά ρεαλιστικές περιπτώσεις για προϊόντα πουυπόκεινται σε τυχαίες καταπονήσεις και χρήσεις κατά τη διάρκεια της κανονικήςδιάρκειας ζωής τους. Προηγείται βέβαια μια εισαγωγή σε όλες τις απαραίτητεςέννοιες που συνθέτουν το θεωρητικό υπόβαθρο των ΕΕΧΖ.Από την έρευνα προέκυψε πως για σύνθετες περιπτώσεις, και ειδικά ότανυπάρχει αλληλοσυσχέτιση των παραμέτρων ενός μοντέλου βασισμένο στο εκάστοτεπρόβλημα, η προσομοίωση είναι μια μέθοδος που εγείρει σημαντικά πλεονεκτήματαέναντι των κλασικών μεθόδων αναλυτικού υπολογισμού της αξιοπιστίας.