Προσομοίωση αναμονητικού συστήματος σε περιβάλλον ARENA: η περίπτωση των ΕΛ.ΤΑ. - Κουφοπαντελής, Λάμπρος (2015)
Η συγκεκριμένη διπλωματική εργασία εξετάζει την πραγματική λειτουργία του Ταχυδρομικού Καταστήματος των Ελληνικών Ταχυδρομείων της πόλης της Χίου, την απόδοση των διεργασιών που παρέχονται και μέσω ενός μοντέλου προσομοίωσης που επαληθεύεται για την ακρίβεια προσαρμογής του με τις μελετώμενες διεργασίες εξετάζονται σενάρια που τεκμηριώνουν στη Διοίκηση ενός Οργανισμού τόσο την ενεργοποίηση απλών έργων "SIX SIGMA" όσο και επιπτώσεις από διεργασίες για τις οποίες απαιτούνται σύνθετα έργα αναδόμησης εργασιών "SIX SIGMA". Τα περιθώρια βελτίωσης διεργασιών ελέγχονται βάσει του κριτηρίου "Process Cycle Efficiency" που αποτελεί εργαλείο των μεθόδων "Lean". Η προτεινόμενη μέθοδος τεκμηριώνει την κατεύθυνση βελτίωσης που μπορεί να υλοποιήσει ένα έργο "SIX SIGMA" και επίσης συνιστά ένα υπόβαθρο με ποσοτικά δεδομένα για τη στήριξη των αποφάσεων της Διοίκησης αναφορικά με την υιοθέτηση έργου ή έργων "SIX SIGMA".