Bibliometric analysis of articles published in the journal of the american mathematical society from 2003 to 2012. - Μιχαηλίδης, Γεώργιος (2015)
Η παρακάτω μελέτη είναι μια βιβλιομετρική ανάλυση των 337 άρθρων τα οποία εκδόθηκαν στο περιοδικό της Αμερικανικής Μαθηματικής Κοινότητας (AMS) από το 2003 έως το 2012. Χρησιμοποιώντας όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες που συλλέξαμε από τα Journals, κάναμε εφικτή την απάντηση κρίσιμων ερωτημάτων σχετικά με την έρευνα μας. Πιο συγκεκριμένα, είμαστε σε θέση να απαντήσουμε ερωτήσεις σχετικά με τα χαρακτηριστικά των άρθρων όπως το μέγεθος αυτών και χαρακτηριστικά που αφορούν τις ημερομηνίες, χαρακτηριστικά που αφορούν τους συγγραφείς των άρθρων όπως τα ιδρύματα που εργάστηκαν και το φύλο των συγγραφέων και χαρακτηριστικά που αφορούν τις συνεργασίες μεταξύ των συγγραφέων που απαντούν ερωτήματα όπως: ποιός είναι ο βαθμός συνεργασίας ανάμεσα στους συγγραφείς, ποιά χώρα είχε τις περισσότερες συνεργασίες και ποιά χώρα είχε την καλύτερη αναλογία μεταξύ γυναικών και ανδρών συγγραφέων.